6.12.12

Kurpitsarisottoa ja kampasimpukkaa

Jääkaapissa oli itsenäisyyspäivää varten Lamminpään lumousta, mutta tuntui tyhmältä lämmittää edellispäivän ruokaa juhlaan. No, olin taas sortunut ostamaan kurpitsan varastoon, ja muistin nähneeni syksyllä kurpitsarisoton ohjeen, joten eikun uusi menu. Pakastimessa oli myös kampasimpukoita. Salaattiin sain juhlavampaa näköä ja makua granaattiomenasta. Granaattiomena olikin nyt todella mehukas ja sisälsi paljon herkullisia siemeniä. Sen ostaminen kun on aina hieman arpapeliä. Sain siement melko helposti ulos, kun leikkasin hedelmän varovasti puoliksi vain kuorta rikkoen. Sen jälkeen puristin puolikasta, jolloin hedelmän mehu ja suuri osa siemenistä putosi salaattiin. Lopuksi käänsin kuoren nurinpäin, jolloin loputkin siemenet irtosivat helposti. Mehu on kyllä voimakkaasti värjäävää ja se tuntui tarttuvan jopa posliinisen kulhon pintaan. Granaattiomena onkin juuri mehunsa takia terveellistä superruokaa.

Granaattiomenasalaatti

salaatinlehtiä

päärynä
paahdettuja manteleita
granaattiomena
sitruunaöljyä
pippuria, suolaa

Kurpitsarisotto ja kampasimpukoita

pala kurpitsaa
risottoriisiä
shalottisipuli
öljyä (oliivi ja voinmakuinen)
valkoviiniä
kasvislientä
kreikkalaista jogurttia
parmesanjuustoa
pippuria, suolaa
salviaa

kampasimpukoita

Paloittele kurpitsa pieniksi kuutioiksi. Paahda paloja hetki pannulla öljyssä. Lisää sipulisilppu sekä riisi. Kun riisit ovat kuullottuneet kaada sekaan valkoviini ja kasvislientä vähin erin. Mausta pippurilla ja suolalla sekä salvialla. Anna kypsyä hiljaisella tulella 17-20 minuuttia. Lisää jogurtti ja kuumenna seos, älä kuitenkaan keitä. Raasta sekaan runsaasti parmesania.
Paista kampasimpukat öljyseoksessa ja laita lopuksi pannulle myös salvianlehtiä. Mausta pippurilla ja suolalla.
Raasta annoksen päälle vielä parmesania.