6.1.12

Vielä yksi kurpitsajuttu

Nyt kokeilussa oli spagettikurpitsa. Olin alkujaan todella epäileväinen tämän kurpitsalajikkeen suhteen, mutta kun näin niitä kaupassa, ajattelin, että kokeillaan sitten. Googletin taas aikani ja vertailin ohjeita. Nettijutut eivät kyllä vieläkään saaneet mielenkiintoani heräämään, sillä spagettikurpitsa tuntui jakavan muidenkin mielipiteitä. Päädyin lopulta Herkkusuun reseptiin, jossa kurpitsa kypsennettiin (u)unissa ;).

Spagettikurpitsa uunissa kypsennettynä:

n. 1/2 kg spagettikurpitsa
oliiviöljyä
suolaa

mustapippuria

Pese ja kuivaa kurpitsa hyvin. Halkaise se pituussuunnassa puoliksi. Poista siemenet ja pehmeä sisus. Voitele leikkuupinnat öljyllä sekä ripottele päälle suolaa ja pippuria. Aseta puolikkaat leikkauspinta alaspäin voideltuun uunivuokaan. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia. Kypsyyttä voi kokeille tikulla. Jos tikku painuu mukavasti kuoren läpi, on kurpitsa kypsä. Anna puolikkaiden olla muutama minuutti ja kaavi sitten pituussuunnassa lusikalla pehmeää sisusta. Nopeaa, helppoa ja yksinkertaista ruokaa!

Joko minulle sattui hyvä kurpitsa tai sitten joku muu natsasi, mutta omasta (ja vaativan raadin, joka on jo melko kyllästynyt kurpitsaan) mielestä, ruoka oli herkullista. Kurpitsa sopi hyvin kevyeksi lisukkeeksi Mikon sitruunakanan kanssa. Siis kevyttä tosiaan; puolen kilon kurpitsasta söimme kaksistaan puolikkaan...

Myös ulkonäkö oli hauska; omituista, miten kurpitsa muuttuu spagetiksi!

Otin taas siemeniä talteen ja loput paahdoin. Joko niihin on jo kylläsynyt tai sitten nämä eivät oikein sopineet paahdettaviksi. Siemenet eivät ainakaan omasta mielestäni olleet niin herkullisia kuin aiemmissa kurpitsoissa. Kurpitsalajikkeiden arviointi on kyllä melkoista arpapeliä - nyt kaupan hyllyssä luki muistaakseni, että kurpitsa on Italiasta?

Jälkiruoaksi leivoin nopeita amerikkalaisia muffinsseja, joiden ohje on jo aiemmissa postauksissani. Tällä kertaa nuukana kaadoin joulun ässä-pipareista jääneen kanelisokerin taikinan sekaan, eikä se ollut lainkaan pöllömpi juttu. Myös vehnäjauhoja vähensin nyt 1/2 dl, joten muffinsseista tuli aiempaa pehmeämpiä. Nam!