
Sipulikeitto
1 rkl ankanrasvaa
1 rkl oliiviöljyä
2 isoa sipulia
1 valkosipulinkynsi
1/2 l vettä
1/2 (kana)liemikuutiota
1 tl hunajaa
1 laakerinlehti
1/2 tl kuivattua timjamia
mustapippuria
Gratinointiin leipäviipaleita, juustoraastetta ja oliiviöljyä.
Laita kasariin ankanrasva, öljy, viipaloitu sipuli, valkosipuli ja mausteet. Kuumenna ja alenna hetken päästä lämpö niin, että sipulit "kiehuvat", mutta eivät ruskistu. N. 15 minuutin päästä, lisää taas lämpöä, lisää kasariin hunaja ja kuullota sipuleita, jotta ne saavat kullankeltaisen värin. Varo etteivät sipulit pala. Kun sipulit ovat kauniin värisiä, kaada päälle vesi ja mausta liemikuutiolla. Keitä poreillen 1/2 tuntia.
Kaada keitto yhteen isoon tai annoskulhoihin. Asettele päälle leipäviipaleet, levitä päälle juustoraastetta ja lorauta vielä hieman oliiviöljyä. Gratinoi grillivastusten alla uunissa n. 3 minuuttia.